#Grävarnytt 20

Hej Fibervänner,

Detta är troligtvis det mest positiva Grävarnytt vi skrivit (åtminstone för vissa):

Norra Benet – Telia har skött sina åtaganden och till och med Ellivio fixade elen i vårt teknikghus i Rosendala i förra veckan. Det innebär att det pågår för fullt med installation i hus just nu. Det kommer fortgå under vecka 42 och 43 och delvis in i 44. Detta innebär att Fibern ska vara igång om dom varit och installerat i din fastighet. Och för dom som INTE har valt Telia Triple Play så ska det bara vara att logga in på Z-market och välja den tjänsteleverantör som du själv vill. Hur exakt ni gör detta ska framgå på Z-markets hemsida och även i informationsbladet som följde med installationen. För dom som har VALT Telia Triple Play så får du nog vänta i 1-2 veckor tills själva avtalet börjar gälla.

Kommer lägga upp mer info om själva Telia Triple Play avtalet inom 1 vecka. Återkommer om detta när vi blivit uppdaterade från Telia.

Södra Benet – Det har löst sig med Teknikhuset i Beateberg nu. Men det innebär att det blivit lite fördröjt på Södra Benet + att dom ska försöka bli färdiga med installation in hus på Norra Benet först. Återkommer så fort vi vet mer exakt.

Det kommer säkert komma upp frågor om t ex Router, Wifi räckvidden m.m.. Det finns externa lösningar att köpa till. Hör av dig där du brukar få hjälp annars kan vi rekommendera Daggens IT och Emil Daggberg. Han når du på info@daggensit.se eller tel 0505-777888.

/Styrelsen.