# Grävarnytt 16

Hej Fibervänner,

Vi har nu gått in i en liten semesterperiod. Både för Wikstrands och för styrelsen. Här kommer lite info vad som pågår och kommer hända i Augusti och September.

Vi har köpt ett teknikhus som kommer att stå i Rosendala. Det är nu temporärt uppställt och kommer att ställas på plats i vecka 31. Därefter kommer hårdvaran att installeras i teknikhuset. När detta är klart så planerar Wikstrands att påbörja, troligtvis i vecka 34, installationen av utrustningen i fastigheterna i det ”norra benet” (från Rosendala och norr ut). Samtidigt pågår blåsning av fiber i det ”södra benet”. När installationen i fastigheterna i det ”södra benet” kommer att ske återkommer vi till. All grävning är i stort sett klart nu.

Vi hade även ett möte den 1:a juli i Abberuds skola om installation i fastighet. Det var ett välfyllt möte och där fanns även Anders Olsson från Wikstrands med.

Här kommer lite noteringar från mötet:

Det finns tre dokument som sammanfattar hur det ska gå till. Det är:

Finns som klickbara länkar och även i Infobanken/Installation i byggnad.

Om man inte vill göra själva borrningen in i huset kan Wikstrand hjälpa till med det när de kommer för att installera utrustningen. För deras planering måste dem veta det innan de kommer så vill du ha hjälp med borrningen skall du meddela det, senast 9 augusti, till Sten Bergman 070-5101872 eller sten.boksnas@gmail.com. Det kommer kosta ca 1000:-. OBS! Notera att det är du som husägare som har yttersta ansvaret var man ska borra. Fastighetsägaren måste själv ta reda på om det finns några rör eller el i väggen innan. Skall genomföringen göras i en stenvägg kan du kontakta Anders Olsson på Wikstrands (se nedan).

  • Vill du borra själv så finns det en lite tunnare vit slang som man ska dra genom husväggen. Slangen finns hos Thord Nordstedt. Kontakta honom 070-5736679 om du vill komma dit och hämta. Du ansvarar då också för att sätta upp kabelskyddet på utsidan av huset. Information om borrning och kabelskydd hittar du i dokumenten ovan. Har du tänkt att borra själv men inte gjort det än så vänta tills dess att Wikstrands har blåst in fiber i den svarta slangen.
  • Wikstrands kommer kontakta fastighetsägaren på telefon innan dom kommer till just DIN fastighet.
  • Anders Olsson på Wikstrands kan svara på frågor via email och även tel. Han har Tel: 0511-798071, anders@wikstrands.se. Han är tillbaka efter semester vecka 33.

Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig för Triple Play. Det gör du till Sten Bergman på 070-5101872 eller sten.boksnas@gmail.com senast den 9 augusti. Triple Play är ett prisvärt alternativ om du kommer att utnyttja bredbandet mera frekvent. Ju fler vi blir desto mer kanske vi kan pressa priset.

Ha en fortsatt skön och solig sommar.

/Styrelsen