# Grävarnytt 21

Hej Fibervänner,

Dags för en liten uppdatering.

Det norra benet är i princip klart och fungerar som det ska. Dom som har valt Telia Triple Play grupp abonnemang har också kommit igång och det fungerar väl.

När det gäller det södra benet så går det mindre bra och det är INTE på grund av oss eller Wikstrand utan mest Telias fel. Vi skall använda oss av den nedlagda telefonstationen i Beatebergs som teknikhus för det södra benet och där väntar vi på att kunna installera vår utrustning. Men tyvärr så har Telia, tills vidare, lagt demonteringen av sin utrustning i de telefonstationer som lades ner 1 oktober ”på is”, vilket gör att vi inte får tillgång till huset förrän Telia är klara. Enligt Telia så är orsaken att de inte hinner med demonteringen eftersom det är så många stationer som lagts ner. När exakt Beatebergsstationen kommer att demonteras har vi ännu inte fått besked om. Färst när Telia väl är klara kan Wikstrands fortsätta med att installera i fastigheterna även i Södra benet.

Vi gör vad vi kan för att få Telia att påskynda processen. Först och främst har vi använt oss av den Teliakontakt som hjälpte oss med stationen i Rosendala, men hon har inget annat besked att ge än att det är lagt ”på is” och att hon nu inte kan påverka processen. Därför söker vi nu kontakt med hennes chef, som vi vet namnet på, men som hittills inte svarar i telefon och heller inte ringt tillbaka efter uppmaning på telefonsvararen. Vi hoppas att det sker i veckan som kommer.

Vi har också med hjälp av Wikstrands försökt att påverka Telia ”bakvägen” via ElTel i Skövde. Vår kommunikationsoperatör Zitius, som är ett dotterbolag till Telia, har vi också bett om hjälp.

Hittills har vi inte fått någon framgång men vi jobbar enträget vidare.

Vi återkommer så snart vi har något besked att komma med.

/Styrelsen