Info från Styrelsen.

Inget beslut har tagits än från Länsstyrelsen angående bidrag till Vikaskogarnas Fiber. Dom tar beslut i slutet på varje månad och beslutsunderlaget tas på de Fiberföreningar som har högst poäng (som vi tidigare skrivit om). Vi får se vad som händer nu i slutet på Maj eller i slutet på Juni.

Nu har både Rosendala och Åviksstrands haft årsmöte i sin respektive sommarstugeområden.  När det gäller Rosendala så har de tagit beslut om att 1/ Vi får bygga ett teknikhus på deras område 2/ Vi får dra en stamledning genom deras område. 3/ Vi kommer att dra en tomslang till varje fastighet till en engångskostnad på 1500:-

När det gäller Åviksstrand så är det i princip samma. Här måste dom dock ta ett extra årsmötes beslut angående att lägga en fiberslang till varje tomtgräns för 1500:-.

Vi vill ju inte säga nej till någon att få en Fiberanslutning men faktum kvarstår att ”Först till kvarn får först mala” dvs när vi uppnått vårt maxantal som vi ansökt för så blir det betydligt dyrare för dom som vill ansluta sig senare. Räkna med att det kan bli 2-3 gånger så dyrt.

Så tveka inte att skicka in din ansökan nu!

/Styrelsen.